Oranje feest bij opening sociaal-cultureel centrum De Basis

Hare Majesteit Koningin Máxima opende donderdagmiddag 29 augustus in Soesterberg sociaal-cultureel centrum De Basis. Onder toezicht van veel Soesterbergers onthulde Hare Majesteit Koningin Máxima het logo op de gevel van De Basis. Ook kreeg ze een rondleiding en sprak ze met de initiatiefnemers. Zowel binnen en buiten was het een groot (oranje) feest. 

 

Mini-Koningsdag in Soesterberg

Om 14.30 uur arriveerde Hare Majesteit Koningin Máxima aan het Den Berghplein in Soesterberg waar zij werd verwelkomd door burgemeester Rob Metz en de initiatiefnemers en samenwerkingspartners van De Basis. Inwoners stonden aan het Den Berghplein als toeschouwer. Leerlingen van de Basisscholen in Soesterberg hadden speciaal in de klas  versieringen geknutseld. Zij stonden met zelfgemaakte oranje hoedjes langs de route. De bewoners van de woningen aan het Den Bergplein hadden gehoor gegeven aan de oproep om de Nederlandse vlag uit te hangen. Dit zorgde voor een feestelijke uitstraling en een ‘mini-Koningsdag gevoel’. Inwoonster van Soesterberg, Gemma Lammerts had de eer om een boeket aan H.M. de Koningin aan te bieden. Gemma is initiatiefneemster van de jeu-de-boules baan in Soesterberg. En als vrijwilliger actief in het dorp. 

Onthulling logo de Basis
Hare Majesteit Koningin Máxima onthulde samen met de wethouders Anne Sterenberg (Sociaal Domein) en Aukje Treep (Cultuur) het logo. Ook Jan Brands-Leever (directeur Stichting KunstenHuis Idea), Cecile Versteegh (interim-directeur Stichting Balans) en Twan Beckers, (directeur Stichting Welzijn Ouderen Soest) waren hier onderdeel van.

Den Berghplein in zomerse sfeer
De Brassband Royal Rhythm uit Soest zorgde voor sfeervolle muziek. Met de stralende zon boven het Den Berghplein was het een echt feest. Hare Majesteit Koningin Máxima ging hier met vrijwilligers van verschillende organisaties in gesprek over hun activiteiten. Popkoor Allround uit Soesterberg nam de muzikale begeleiding daarna over van de brassband.

Burgemeester Rob Metz:
“Graag wil ik alle vrijwilligers en betrokkenen danken voor hun inzet. De Basis hebben we vandaag samen met Hare Majesteit Koningin Máxima feestelijk mogen openen. De Basis heeft nu voor altijd een Koninklijk tintje. Ik wens de initiatiefnemers en alle partners samen met de inwoners veel succes en plezier met de activiteiten. Dat het een mooi sociaal- en cultureel jaar mag worden in Soesterberg!”